MORTADELA PLASTRY BEZGLUTENOWA BIO 100 g - PRIMAVERA

  • szt
  • 17,63 PLN / szt
  • 100 g ( 176,30 PLN za 1 kg )
  • Niedostępny

SKŁADNIKI
mięso wieprzowe*, sól morska, cukier trzcinowy*, aromat naturalny*, przyprawy*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja konserwująca: azotyn sodu (*certyfikowany składnik ekologiczny)
 
OPIS
Zalicza się do wędlin gotowanych, o drobno zmielonym mięsie, charakteryzuje się różowym kolorem z białymi plamami pochodzącymi od dodawanych kawałków tłuszczu. Nie jest ona pikantna.
Mortadela smakuje świetnie z pełnoziarnistym chlebem, w sałatce ze świeżym szpinakiem, karczochami pokrojonymi w kostkę, z cebulą i selerem. Może być również przyprawiona  olejem lub cytryną lub octem jak również olejem aromatyzowanym bazylią lub czosnkiem.

Pakowano w atmosferze ochronnej.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1209 kJ/292 kcal 
Tłuszcz: 24,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,4 g 
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 1 g
Białko: 16,5 g
Sól: 2,76 g 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 4 stopni C

  • BEZ GLUTENU (deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)
  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • CERTYFIKAT BIO:CERTYFIKAT BIO
  • Certyfikat bio:jest
  • CERTYFIKAT BIO:jest
  • Kraj Producenta:Włochy
  • Kraj Producenta:W¸ochy-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
  • Kraj Producenta:W¸ochy
  • KRAJ PRODUCENTA:Włochy
  • Producent - nazwa i adres:SALUMIFICIO PEDRAZZOLI SPA, VIA SAN GIOVANNI 16/A, 46020 SAN GIOVANNI DEL DOSSO MN
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:SALUMIFICIO PEDRAZZOLI SPA, VIA SAN GIOVANNI 16/A, 46020 SAN GIOVANNI DEL DOSSO MN