Coraz więcej mówi się o szkodliwości glutenu. Coś, co przez wieki nie miało wpływu na samopoczucie człowieka (ludzie od pokoleń jedzą zboża!), dziś staje się koszmarnym widmem przykrych dolegliwości. Kiedyś rolnictwo wyglądało zupełnie inaczej. Pieczywo przyrządzano na zakwasie, którego aktywne enzymy eliminowały częściowo gluten, czyli mieszankę białek gluteniny i gliadyny w ziarnach pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa. Dzisiejsza technologia produkcji żywności u wielu konsumentów obnaża dolegliwości trawienne. Jedną z nich jest nietolerancja glutenu. New Life to sklep bezglutenowy, w którym czekają na Państwa certyfikowane produkty wytworzone bez udziału zbóż. Nasze artykuły pochodzą wyłącznie od certyfikowanych dostawców, dzięki czemu macie Państwo pewność wyboru tego, co najlepsze. W ofercie produkty BIO, jedzenie ekologiczne, przyjazne dla środowiska środki czystości, suplementy diety i żywność bezglutenowa. Sklep New Life życzy zdrowia i udanych zakupów!