MAKARON (SEMOLINOWY - PASTA DI GRAGNANO) RIGATONI BIO 500 g - ALCE NERO
- Dodaj recenzję:
- Kod: 8009004809666
- Producent: Alce Nero
- Kod producenta: 8009004809666
-
Dostępność:
Wysyłka zwykle w 48h
-
Historia ceny
Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 18,69 PLN brutto
- szt
- 19,43 PLN / szt
SKŁADNIKI OPIS WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
mąka z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Makaron jest wyrobem rzemieśliniczym, typowym dla miejscowości Gragnano, położonej niedaleko Neapolu. Dzięki bardzo długiemu suszeniu ma charakterystyczny smak.
Wartość energetyczna - 1508 kJ / 359 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany - 72,0 g
w tym cukry - 3,8 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 13,0 g
Sól - 0 g
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania: 11 min.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed nasłonecznionym miejscem.
- Wegetariański:WEGETARIAŃSKI
- Certyfikat Bio:jest
- Wegański:WEGAŃSKI
- Kraj Producenta:Włochy
- Producent - nazwa i adres:ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
- Kraj Producenta:W¸ochy-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
- Kraj Producenta:W¸ochy
- KRAJ PRODUCENTA:Włochy
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
- Certyfikat Bio:CERTYFIKAT BIO
- BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)