Herbata Caribbean Cocktail saszetki 20x1,8g- Basilur

  • szt.
  • 18,00 PLN / szt.
  • 36 g ( 500,00 PLN za 1 kg )
  • Niedostępny

Susz owocowy o składzie: hibiskus (35%), z naturalnym dodatkiem dzikiej róży (19%), pomarańczy (18%), cykoria (15%), anyżu (8%), róży (2%) oraz naturalnym aromatem ananasa (1%), kokosa (1%) i innych owoców tropikalnych (1%).

Zimą rozgrzeje, latem na zimno da Ci chwilę orzeźwienia.

Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance.

Ilość saszetek - 20szt.

Waga netto: 20x1,8g = 36g

Wymiary opakowania: 8 x 7 x 13 cm

Susze Owocowe:
Są to suszone i kandyzowane owoce, występujące samodzielnie lub w rozmaitych mieszankach. Można je spożywać zarówno na gorąco jak i na zimno. Po zaparzeniu owoce można zjeść. Herbaty owocowe stanowią źródło witamin, w tym głównie witaminy C.

Sposób parzenia:
Susz owocowy zalewamy wodą o temp. 95 st. C i parzymy pod przykryciem od 7 do 10 min. Po tym czasie owoce są już miękkie i można je zjeść.

Sri Lanka – jedyny producent herbaty Ozone Friendly

Pod wpływem ostrzeżeń naukowców w 1987 w Monterealu podpisano międzynarodowe porozumienie dotyczące ochrony warstwy ozonowej, tak zwany protokół monteralski. Zgodnie z protokołem użycie bromku metylu w produkcji herbaty na Sri Lance stopniowo zmniejszano, a następnie całkowicie zlikwidowano.

Dzięki tak szybkiemu i skutecznemu działaniu Sri Lanka została uznana za "lidera w dziedzinie ochrony warstwy ozonowej", otrzymując w 2007 r. Nagrodę Montreal Implementers Award. 

Wszystkie herbaty uprawiane na Sri Lance są w 100% „Ozone friendly”. Warto zaznaczyć, że takim osiągnięciem nie może pochwalić się żaden innych kraj produkujący herbatę.

Herbaty cejlońskie są opatrzone nowym logo "Ozone Friendly Pure Ceylon Tea", potwierdzającym, że została ona wyprodukowana bez użycia jakichkolwiek substancji niszczących warstwę ozonową.

Certyfikacja Ozone Friendly: OZ/A-E/BT/00031