MAKARON (SEMOLINOWY - PASTA DI GRAGNANO) SPAGHETTONI BIO 500 g - ALCE NERO

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 8009004809680
  • Producent: Alce Nero
  • Kod producenta: 8009004809680
  • Dostępność: Wysyłka zwykle w 48h Wysyłka zwykle w 48h

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 16,56 PLN brutto
  • szt
  • 17,39 PLN / szt

SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron jest wyrobem rzemieśliniczym, typowym dla miejscowości Gragnano, położonej niedaleko Neapolu. Dzięki bardzo długiemu suszeniu ma charakterystyczny smak.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1508kJ / 359 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 3,8 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 13 g
Sól - 0,0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania: ok. 10 min.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • Wegetariański:WEGETARIAŃSKI
  • Certyfikat Bio:jest
  • Wegański:WEGAŃSKI
  • Kraj Producenta:Włochy
  • Producent - nazwa i adres:ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
  • Kraj Producenta:W¸ochy-DEAKTYWOWANA-AUTOMATYCZNIE
  • Kraj Producenta:W¸ochy
  • KRAJ PRODUCENTA:Włochy
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
  • BEZ CUKRU:BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • Certyfikat Bio:CERTYFIKAT BIO